Institut Català de la Salut (ICS)-ABS de Flix, Tarragona

L’ABS de Flix actualment forma part de la Gerència Territorial de l’Àmbit de Terres d’Ebre, cal dir fins l’any 2003 formava part de l’Àrea de Gestió de Tarragona-Terres de l’Ebre. Els municipis de l’ABS de Flix estan ubicats en dues comarques:

  • La Ribera d’Ebre és una comarca del sud del Principat de Catalunya. S’estén al llarg de 40 km a banda i banda del riu Ebre, en la seva entrada a Catalunya. Està formada per 17 pobles  dels quals 6 pertanyen a l’ABS de Flix.
  • El Priorat és una comarca a cavall entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que limita amb varies comarques essent  la Ribera d’Ebre una d’elles, consta de 23 municipis del quals 2 pertanyent a l’ABS de Flix.

L’ABS de Flix té ubicat el Centre d’ Atenció Primària a la població de Flix en funcionament des del desembre de 1986 com a CAP i es va constituir com Àrea Bàsica a l’any 1992. És una Area Bàsica de Salut amb 9.235 usuaris adscrits, gestionada per l’ICS, es va crear en la Ordre de 26 de maig de 1989 publicada en el DOGC número 1156 de 16 de juny  de 1989 i es va posar en marxa el 15 de gener de 1992.